Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Újabb lépés a dobogó felé

Egygólos vendég előny után, Süle duplájával sikerült nyerünk a bronzcsata hazai mérkőzésén. A második félidőben hatalmas akarattal küzdő győri lányok ezzel újabb lehetőséget teremtettek maguknak, hogy jövő héten ismét pályára léphessenek a Szombathely otthonában! ETO FC Győr - Viktória FC 2-1 (0-1)

Újabb lépés a dobogó felé

Szép passzos játékkal, iramos győri kezdéssel indult a találkozó ám nem tartott sokáig a hazaiak nyomása. Ellenfelünk sokszor került jó szituációba, többnyire pontrúgásokból veszélyeztettek. A 10. percben Balogh állt a labda mögé, labdája jól csapódott a kapunk előterébe, de a védőknek sikerült tisztázni. Nem sokkal később egy vendég indítást rosszul számított ki kapusunk, de a hátvédek újra fel tudtak szabadítani. A 16. percben Manhart erős löketét bravúrral fogta Szőke. A 33. percben Németh kapott nagy labdát Sárositól , de közelről csak az oldalhálót tudta eltalálni. Újabb ígéretes támadást vezettünk a vendégek kapujára, de ezúttal Bíró jött ki jól. A 39. percben egy szögletet követően Tálosi fejelhetett tisztán, de Szőkének sikerült behúzni a játékszert. Pár perccel később ismét Tálos bólintott centikkel a fölé. A 45. percben viszont jött a hidegzuhany – Balogh távoli szabadrúgását követően nagy kavarodás alakul ki a tizenhatos előterében, így a Szőke már csak a hálóba tudta pofozni a játékszert. (0-1) 

 

A félidőben rendeztük sorainkat, aminek meg is lett az eredménye. Süle rögtön eredményes volt a második játékrész elején. Gyönyörűen fordult lefordulva védőjéről könyörtelenül a kapus feje fölött a léc alá bombázott. (1-1) Hamarosan 16 méterről jutottunk szabadrúgáshoz, de Öreg a kedvező helyről most csak a sorfalba tudta rúgni. .. percben Kalmárnak kellett váltani a csereként beállt Dikanovát, aki egy ütközés után rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett. Máris nagy helyzetbe került Kalmár – Németh és Öreg összjátéka után remek beadásra érkezhetett, de lövése elkerülte a kaput.  Tíz perccel a vége előtt Gődér végzett el pontrúgást a félpályáról, amire Süle érkezett lendületből és tanári mozdulattal a hálóba fejelt. (2-1) A mérkőzés hátralevő részében több lehetősége is adódott az együtteseknek, de a Viktóriának már nem volt szerencséje a kapunk előtt és mi sem tudtuk tovább növelni előnyünket. Ezzel a győzelemmel újabb esélyt adtunk magunknak a bronzérem megszerzésére. Minden elismerés jár a csapatnak és külön kapusunknak - Szőke Krisztinának, aki sérülten is vállalta a meccset. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre szombaton 15:00 órakor kerül sor a Viktória otthonában.

ETO FC Győr: Szőke – Kovács (Dikanová 66., Kalmár 83.), Gődér, Fél P., Sárosi, Fleck, Süle, Fél A., Németh (Zemlényi 88.), Öreg, Dénes

gólszerzők: Süle (48., 80.) ill. Tálosi (45.)

vezetőedző: Horváth Tamás

„Lélektelen, rossz első félidő után fantasztikus második.”

További híreink

Arany a diákolimpián

Arany a diákolimpián

Hétvégén a Fehér Miklós Akadémián tanuló gimnazista lányok a Diákolimpia Országos döntőjén vettek részt Szekszárdon. A szombati csoportmérkőzéseket szinte hibátlanul vette a csapat, mindössze csak a fővárosiaknak sikerült felülmúlni a győrieket. Vasárnap a helyosztók következtek, ahol a lányok már kapus nélkül küzdve egészen a döntőig meneteltek. A fináléban szintén a budapesti iskolával kellett megmérkőzni az aranyéremért. Ott már nem hibáztak labdarúgóink és könnyed 4:1-es sikert aratva újra a Fehér Miklós Gimnáziumhoz került a vándorserleg. Emellett egy különdíjat is hazahozhattunk, Süle Jánost, aki egyben az U18-as csapat vezetőedzője is – a legjobb felkészítőnek választották. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Büntetőpárbajban győzni tudott a Viktória

Büntetőpárbajban győzni tudott a Viktória

A szezon egyik legszínvonalasabb mérkőzését játszotta vasárnap az ETO női csapata. Izgalmakkal teli, gólgazdag mérkőzésen 3-1-ről sikerült egyenlíteni. A tiszta játékidő döntetlent hozott, így büntetők döntöttek a bronzcsata első meccséről, amit a szombathelyiek 5-3-ra behúztak. Kétgólos hátrányt ledolgozva emberségből és küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak a lányok.

Pacsuta gólja döntőnek bizonyult

Pacsuta gólja döntőnek bizonyult

Az utánpótláskorú lányok is győztesen hagyhatták el a pályát hétvégén. A Lenzsér Zsolt vezette U15-ös csapat újabb nagyarányú sikert aratva 14-0-ra verte a pécsieket, ezzel 132-re növelve a bajnokságban lőtt találatuk számát. Az U18-as együttes idegenbeli 3 pontot szerzett az Astra otthonában, ahol a véghajrában döntetlen állásnál a csereként beállt Pacsuta Dóra találata hozta meg a sikert.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink