Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Újabb lépés a dobogó felé

Egygólos vendég előny után, Süle duplájával sikerült nyerünk a bronzcsata hazai mérkőzésén. A második félidőben hatalmas akarattal küzdő győri lányok ezzel újabb lehetőséget teremtettek maguknak, hogy jövő héten ismét pályára léphessenek a Szombathely otthonában! ETO FC Győr - Viktória FC 2-1 (0-1)

Újabb lépés a dobogó felé

Szép passzos játékkal, iramos győri kezdéssel indult a találkozó ám nem tartott sokáig a hazaiak nyomása. Ellenfelünk sokszor került jó szituációba, többnyire pontrúgásokból veszélyeztettek. A 10. percben Balogh állt a labda mögé, labdája jól csapódott a kapunk előterébe, de a védőknek sikerült tisztázni. Nem sokkal később egy vendég indítást rosszul számított ki kapusunk, de a hátvédek újra fel tudtak szabadítani. A 16. percben Manhart erős löketét bravúrral fogta Szőke. A 33. percben Németh kapott nagy labdát Sárositól , de közelről csak az oldalhálót tudta eltalálni. Újabb ígéretes támadást vezettünk a vendégek kapujára, de ezúttal Bíró jött ki jól. A 39. percben egy szögletet követően Tálosi fejelhetett tisztán, de Szőkének sikerült behúzni a játékszert. Pár perccel később ismét Tálos bólintott centikkel a fölé. A 45. percben viszont jött a hidegzuhany – Balogh távoli szabadrúgását követően nagy kavarodás alakul ki a tizenhatos előterében, így a Szőke már csak a hálóba tudta pofozni a játékszert. (0-1) 

 

A félidőben rendeztük sorainkat, aminek meg is lett az eredménye. Süle rögtön eredményes volt a második játékrész elején. Gyönyörűen fordult lefordulva védőjéről könyörtelenül a kapus feje fölött a léc alá bombázott. (1-1) Hamarosan 16 méterről jutottunk szabadrúgáshoz, de Öreg a kedvező helyről most csak a sorfalba tudta rúgni. .. percben Kalmárnak kellett váltani a csereként beállt Dikanovát, aki egy ütközés után rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett. Máris nagy helyzetbe került Kalmár – Németh és Öreg összjátéka után remek beadásra érkezhetett, de lövése elkerülte a kaput.  Tíz perccel a vége előtt Gődér végzett el pontrúgást a félpályáról, amire Süle érkezett lendületből és tanári mozdulattal a hálóba fejelt. (2-1) A mérkőzés hátralevő részében több lehetősége is adódott az együtteseknek, de a Viktóriának már nem volt szerencséje a kapunk előtt és mi sem tudtuk tovább növelni előnyünket. Ezzel a győzelemmel újabb esélyt adtunk magunknak a bronzérem megszerzésére. Minden elismerés jár a csapatnak és külön kapusunknak - Szőke Krisztinának, aki sérülten is vállalta a meccset. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre szombaton 15:00 órakor kerül sor a Viktória otthonában.

ETO FC Győr: Szőke – Kovács (Dikanová 66., Kalmár 83.), Gődér, Fél P., Sárosi, Fleck, Süle, Fél A., Németh (Zemlényi 88.), Öreg, Dénes

gólszerzők: Süle (48., 80.) ill. Tálosi (45.)

vezetőedző: Horváth Tamás

„Lélektelen, rossz első félidő után fantasztikus második.”

További híreink

Egy nehéz döntés hátteréről - visszalépett a bajnokságtól női futsal csapatunk
Pontosan egy hónap múlva rajtol a női felkészülés

Pontosan egy hónap múlva rajtol a női felkészülés

Pontosan egy hónap múlva, július 10-én kezdi meg az ETO FC Győr női NB I-es csapata a felkészülést az új bajnoki szezonra. Dénes Andrással, a klub női szakágának vezetőjével arról beszélgettünk, milyen változások várhatók a győri lányok életében.

Gődér Brigi a skótok ellen

Gődér Brigi a skótok ellen

Bár a játékosaink többsége már nyári pihenőjét élvezi, Gődér Brigitta számára még nem ért véget a szezon. Brigi pénteken este, a skóciai Falkirkban, az Eb-résztvevő skót csapat ellen lépett pályára, a román válogatottban. Hátvédünk csereként állt be a házigazdák által 2-0-ra megnyert találkozón – amikor pályán volt, biztosan állt a lábán a védelem, nem is kapott gólt.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink