Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Újabb lépés a dobogó felé

Egygólos vendég előny után, Süle duplájával sikerült nyerünk a bronzcsata hazai mérkőzésén. A második félidőben hatalmas akarattal küzdő győri lányok ezzel újabb lehetőséget teremtettek maguknak, hogy jövő héten ismét pályára léphessenek a Szombathely otthonában! ETO FC Győr - Viktória FC 2-1 (0-1)

Újabb lépés a dobogó felé

Szép passzos játékkal, iramos győri kezdéssel indult a találkozó ám nem tartott sokáig a hazaiak nyomása. Ellenfelünk sokszor került jó szituációba, többnyire pontrúgásokból veszélyeztettek. A 10. percben Balogh állt a labda mögé, labdája jól csapódott a kapunk előterébe, de a védőknek sikerült tisztázni. Nem sokkal később egy vendég indítást rosszul számított ki kapusunk, de a hátvédek újra fel tudtak szabadítani. A 16. percben Manhart erős löketét bravúrral fogta Szőke. A 33. percben Németh kapott nagy labdát Sárositól , de közelről csak az oldalhálót tudta eltalálni. Újabb ígéretes támadást vezettünk a vendégek kapujára, de ezúttal Bíró jött ki jól. A 39. percben egy szögletet követően Tálosi fejelhetett tisztán, de Szőkének sikerült behúzni a játékszert. Pár perccel később ismét Tálos bólintott centikkel a fölé. A 45. percben viszont jött a hidegzuhany – Balogh távoli szabadrúgását követően nagy kavarodás alakul ki a tizenhatos előterében, így a Szőke már csak a hálóba tudta pofozni a játékszert. (0-1) 

 

A félidőben rendeztük sorainkat, aminek meg is lett az eredménye. Süle rögtön eredményes volt a második játékrész elején. Gyönyörűen fordult lefordulva védőjéről könyörtelenül a kapus feje fölött a léc alá bombázott. (1-1) Hamarosan 16 méterről jutottunk szabadrúgáshoz, de Öreg a kedvező helyről most csak a sorfalba tudta rúgni. .. percben Kalmárnak kellett váltani a csereként beállt Dikanovát, aki egy ütközés után rosszul fogott talajt és bokasérülést szenvedett. Máris nagy helyzetbe került Kalmár – Németh és Öreg összjátéka után remek beadásra érkezhetett, de lövése elkerülte a kaput.  Tíz perccel a vége előtt Gődér végzett el pontrúgást a félpályáról, amire Süle érkezett lendületből és tanári mozdulattal a hálóba fejelt. (2-1) A mérkőzés hátralevő részében több lehetősége is adódott az együtteseknek, de a Viktóriának már nem volt szerencséje a kapunk előtt és mi sem tudtuk tovább növelni előnyünket. Ezzel a győzelemmel újabb esélyt adtunk magunknak a bronzérem megszerzésére. Minden elismerés jár a csapatnak és külön kapusunknak - Szőke Krisztinának, aki sérülten is vállalta a meccset. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésre szombaton 15:00 órakor kerül sor a Viktória otthonában.

ETO FC Győr: Szőke – Kovács (Dikanová 66., Kalmár 83.), Gődér, Fél P., Sárosi, Fleck, Süle, Fél A., Németh (Zemlényi 88.), Öreg, Dénes

gólszerzők: Süle (48., 80.) ill. Tálosi (45.)

vezetőedző: Horváth Tamás

„Lélektelen, rossz első félidő után fantasztikus második.”

További híreink

Hétvégén rajtol a Jet-Sol Liga

Hétvégén rajtol a Jet-Sol Liga

Szombaton 14:00 órakor a listavezető Ferencváros ellen kezdi meg szereplését női csapatunk a tavaszi szezonban. Mivel az időjárás közel sem tavaszi, így az összecsapás az ETO műfüves pályáján lesz megrendezve.

Magyarország – ETO 4:4

Magyarország – ETO 4:4

Sipos és Süle duplájával zord időjárási körülményekben döntetlent játszottunk az U17-es korosztály legjobbjai ellen, igaz a győriek átlagéletkora is hasonló volt az ellenfélhez. A válogatottba hat ETO-játékos is meghívást kapott. Magyar színekben a gólgyártást Erdész Fanni kezdte, majd egymásra válaszolgatva születtek a találatok. Horváth Cintia és Gál Bianka az első félidőben segítették a mieinket – utóbbi sajnos bokasérülést szenvedett, akinek ezúton is jobbulást kívánunk. A második játékrészben pedig Bódai Viktória és a fent említett Erdész Fanni lendített az ETO játékán. A támadószellemet a lőtt gólok száma is igazolja, viszont a védekezésre a későbbiekben nagyobb hangsúlyt kell fektetni, amelyet a holnap 17:30-kor kezdődő Gönyű ifi csapata ellen gyakorolhatnak a lányok.

Gólzáporos mérkőzésen győzelem a Brno ellen – Csötönyi 5 gólos

Kiemelt támogatóink

Támogatóink