Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Győzött az ETO Gyirmóton! Újabb lépés a bajnoki cím felé!

A küzdelmes, feszültségektől sem mentes városi rangadón 0-0-ás félidőt követően, Magasföldi szerezte meg a vezetést a 65. percben, majd Zamostny fejese döntötte el a mérkőzést. Az ETO FC Győr 16. győzelmét aratta zsinórban és egyetlen győzelemre van a bajnokság megnyerésétől.

Győzött az ETO Gyirmóton! Újabb lépés a bajnoki cím felé!

Küzdelmes és feszült volt a presztízs rangadó első félideje. Az ETO dominált jobbára, de azért a hazaiaknak is sikerült veszélyeztetnie Kunsági kapuja előtt. Az első 45 perc 0-0-ás döntetlent hozott.

A második játékrészben még jobban az ETO akarata érvényesült, amit már a győri helyzetek is mutattak. A lehetőségek góllá értek a 65. percre, Magasföldi vetődve lőtt a léc alá, megszerezve a Győrnek a vezetést (0-1). A ETO sakk-matt a Gyirmótnak a79. percben történt, Zamostny fejese akkor végleg eldöntötte a mérkőzést (0-2). 

Óriási várakozás előzte meg a Gyirmót FC II - ETO FC Győr mérkőzést, ennek megfelelően, csaknem 3 ezer ember nézte meg élőben a városi rangadót. Az ETO-nak szeretett volna visszavágni az őszi 0-1-es Gyirmóttól elszenvedett vereségért, amióta 15 alkalommal hibátlanul végeztek a Bekő Balázs irányította zöld-fehérek.

Felfokozott hangulatban indult a rangadó, Kunságinak kellett kapu fölé tolnia egy hazai szögletet, ezután Szabó L. lőtt alig fölé 18m-ről. Kiegyenlítettnek tűnt az első félidő, mindkét csapat nagyot harcolt, nem ismertek elvesztett labdát, így ennek megfelelően, felpaprikázott hangulatban futballoztak a felek. 

Az ETO szépen lassan átvette a játék irányítását a hajrára, több helyzetük is volt, de a szünetig pontatlan volt a befejezés, vagy a hazai kapus Rusák volt résen.

Győri cserével kezdődik a második félidő. Gyagya helyett Nagy József és Szimcsó helyett Beliczky a lépett a pályára.

Támadóbb felállásban kezdett az ETO játszani, Beliczky lövését bravúrral védte Rusák. Magasföldi szabadrúgása a sorfalról vágódott a felső léctől milliméterekre szögetre. A szöglet után egy jobb oldali szabadrúgáshoz jutott az ETO, aminek elvgégzése után Magasföldi vette mellre a labdát, majd fordulatból nagy erővel a gyirmóti kapuba lőtt (0-1).

Zsinórban dolgozta ki az ETO a lehetőségeit, de Rusák jól védett, nem változott a mérkőzés hajrájáig az eredmény.

A 79. percben Zamostny robbant be és fejelt mindenkit megelőzve a hálóba (0-2). Eldőlt a mérkőzés, az ETO fokozatosan felőrölte a Gyirmót védelmét és szép győzelemmel vágott vissza az őszi hazai vereségért.

Zsinórban a 16 győzelem után csak egyetlen kérdés marad, mikor és hogyan szerzi meg az ETO FC Győr a bajnoki címét a következő fordulókban. A jövő héten mindenre fény derül. Gyere az ETO-Csorna meccsre! Csak az ETO! Hajrá Győr!

Gyirmót FC II - ETO FC Győr 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Magasföldi (65p), Zamostny (79p)

ETO FC Győr: Kunsági, Varga, Nagy, Tajthy, Pongrácz (Csizmadia72p), Magasföldi, Szabó, Szimcsó (Beliczky 46p), Gyagya (Nagy 46), Vadász, Zamostny
Cserék: Gyurákovics, Beliczky, Kulcsár, Csziamdia, Nagy, Kabát, Kiliti

Gyirmót FC Győr II: Rusák, Nagy, Borkai, Veres, Farkas, Présinger, Papp, Máté, Kőris, Lengyel, Paku
Cserék: Kovács, Aranyos, Irmes, Tóth, Dávid, Veres, Szabó

Kapcsolódó videó


További híreink

Elhunyt Lázár Bence

Elhunyt Lázár Bence

Az ETO FC Győr csapata mély megrendüléssel értesült arról, hogy Lázár Bence, az Újpest FC volt labdarúgója ma hajnalban hosszú betegség után elhunyt. Sokan jól ismerték Bencét a pályáról, és többek azon kívül is, hatalmas küzdő, igazi harcos volt. A csapatot nagyon megrázta a hír, hogy egy ilyen fiatal játékost, sokak barátját bárhogy is harcolt, legyőzte a leukémia, és már az égi csapatban focizik. Bence, nyugodj békében!

Ellentétes félidők, egy gólos hátrányban

Ellentétes félidők, egy gólos hátrányban

Az ETO lejátszotta első tétmeccsét a 2018-as naptári évben, a Magyar Kupa keretében az első osztályú Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát fogadtuk. Két ellentétes félidőt követően egy gólos hátránnyal utazhatunk jövő szerdán a visszavágóra.

Magyar Kupa: a tét a legjobb 8!

Magyar Kupa: a tét a legjobb 8!

Szerdán délután 16 órakor Magyar Kupa mérkőzést játszik a WKW ETO FC Győr a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata ellen. A találkozó visszavágóját jövő hét szerdán rendezik.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink